Ford heeft een terugroepactie uitgegeven voor meer dan 48.000 Mustang Mach-E elektrische cross-overs vanwege bezorgdheid dat een veiligheidsfout het voertuig immobiel kan maken, zei de automaker in een bericht. Het probleem werd voor het eerst gemeld door CNBC.

Mach-E

Volgens de terugroepactie heeft de storing betrekking op een mogelijke oververhitting van de hoogspanningsschakelaars van de batterij van het voertuig, wat ertoe kan leiden dat het voertuig niet start of stroom verliest terwijl het in beweging is. “Een oververhitte contactor die tijdens het rijden opengaat, kan leiden tot verlies van aandrijfkracht, wat het risico op een ongeval kan vergroten”, staat in het bericht.

Ford zegt dat 48.924 Mustang Mach-E-voertuigen die in de VS worden verkocht, door het probleem worden getroffen – bijna de helft van de geschatte 100.000 voertuigen die in die tijd zijn geproduceerd. Het is de laatste hapering die van invloed is op de uitrol van Ford van zijn elektrische auto voor de massamarkt, die de automaker heeft geholpen om de tweede plaats in de verkoop van EV’s achter Tesla te behalen.

 

Ford zegt dat 48.924 Mustang Mach-E-voertuigen die alleen al in de VS worden verkocht last hebben van het probleem

De betrokken voertuigen omvatten voertuigen van het modeljaar 2021 en 2022 die tussen 27 mei 2020 en 24 mei 2022 zijn gebouwd in de fabriek in Cuautitlan van de autofabrikant in Mexico. Ford stuurde ook een bericht naar zijn dealers en waarschuwde hen om geen Mustang Mach-E’s aan klanten te leveren totdat een softwarefix is ​​uitgegeven.

Een woordvoerder, Said Deep, zei dat er ook een terugroepactie is ingediend bij de National Highway Traffic Safety Administration, hoewel deze nog op de website van het bureau moet worden geplaatst. Er zijn momenteel geen veiligheidsonderzoeken aan de gang met NHTSA, zei Deep.

Ford zegt dat het probleem kan worden opgelost met een draadloze software-update, die “volgende maand” zal worden uitgegeven. Eigenaars van een Mustang Mach-E kunnen hun voertuigen ook naar een Ford- of Lincoln-dealer brengen voor een meer directe softwareoplossing.

“Ford heeft geen instructies gegeven om te stoppen met het besturen van voertuigen onder deze veiligheidsterugroepactie”, zei Deep.

De terugroepactie komt op een cruciaal moment voor de elektrificatiestrategie van Ford, met de eerste F-150 Lightning-trucks die de afgelopen weken klanten bereikten. Het bedrijf meldt dat het in mei 2022 6.254 elektrische voertuigen heeft verkocht, een stijging van 222 procent op jaarbasis en ongeveer 4,2 procent van het totale verkoopvolume van Ford. De Mustang Mach-E vertegenwoordigt het grootste deel van die verkopen in mei, of 5.179 voertuigen.

Dit is niet de eerste verkeersdrempel in de korte geschiedenis van de Mustang. Ford liep vertraging op bij het uitrollen van de EV in het voorjaar van 2021 voor extra kwaliteitscontroles. De autofabrikant heeft ook een handvol terugroepacties uitgegeven voor onbedoelde acceleratie, onjuist bevestigde veiligheidsgordels en losse subframebouten – naast andere problemen.